Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

7 з 52: перелік торгових неділь у Польщі стає все меншим

​Найближча неділя, в яку можна буде пройтися польськими магазинами та щось там купити, випаде на 26 січня, а після того вже на весні.

Загалом, протягом цілого 2020 року буде лише сім неділь з 52, у які в Польщі буде дозволена масова торгівля. Тож за правило тепер потрібно вважати те, що переважна більшість магазинів у неділю закриті, а про винятки, що тільки підтверджують правило поговоримо далі. Про це повідомляє видання NASHAPolsha.

2020 року буде ще менше «торгових» неділь, ніж роком раніше. Як повідомляє сайт економічних новин forsal.pl, закупи можна буде зробити лише у 7 неділь. Будуть це дві неділі перед Різдвом, одна перед Великоднем, і ще чотири додаткові неділі: в січні, квітні, червні та серпні.

Розклад неділь, у які у 2020 році дозволена торгівля виглядає так:

26 січня, 5 квітня, 26 квітня, 28 червня, 30 серпня 13 грудня, 20 грудня. 

Як і раніше від заборони торгівлі в неділю звільняються деякі підприємці зважаючи на вид їхньої діяльності.

Так можна буде зробити покупки на автозаправних станціях, у магазинчиках з квітами, випічкою,  сувенірами, а також на вокзалах і аеропортах.

Окрім того, торгувати дозволено й закладам котрі надають поштові послуги, чим активно користуються і деякі торгові мережі, до прикладу Żabka, магазини котрої працюють кожної неділі, хоч і за скороченим графіком.

У боротьбу з такими спробами(вдалими між іншим) оминути заборону на роботу торгових пунктів у неділю гостро включилася незалежна профспілка, що пообіцяли винести це питання на найвищий рівень і посилити заборону на торгівлю. Тож правила гри можуть ще змінитися, але поки ситуація виглядає саме так.

Як повідомляло Гал-інфо раніше, віце-міністр родини, праці і суспільної політики Станіслав Швед звернув увагу на те, що його відомство працює над змінами, покликаними врегулювати перебування іноземців у Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ