Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

8 вересня - Всесвітній день надання першої допомоги

Щорічно, з ініціативи національних організацій – Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, у другу суботу вересня відзначається Всесвітній день надання першої допомоги (World First Aid Day). Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Перша долікарська допомога — це комплекс швидких та простих  дій, спрямованих на збереження здоров'я і життя потерпілого. Не завжди швидка допомога прибуває першою на місце події. Тому, в умовах дефіциту часу і нерідко за відсутності людей з медичною освітою, вміння кожного з нас надати першу домедичну допомогу потерпілому може зіграти вирішальну роль у порятунку життя людини. Існує ряд професій, які зобов'язують вміти і надавати таку допомогу: поліцейські, співробітники служби надзвичайних ситуацій, фармацевтичні працівники, провідники пасажирських вагонів, бортпровідники.

Мета надання першої медичної допомоги – проведення потерпілому необхідних термінових медичних заходів для порятунку його життя, зменшення його страждань і попередження розвитку можливих ускладнень.

Працівники Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф цілодобово забезпечують надання в оптимальному обсязі та в найкоротші терміни, кваліфікованої екстреної медичної допомоги при травмах та раптових захворюваннях, транспортування пацієнтів, що потребують невідкладної допомоги до стаціонарних закладів охорони здоров’я.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ