Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

94% працівників з України задоволені роботою в Польщі

Згідно з рапортом рекрутингової компанії OTTO Work Force Polska, 94% працівників з України задоволені роботою в Польщі. Особливо коли йдеться про зарплату, адже головна причина приїзду українців на роботу до Польщі – це платня.

Про це пише Польське радіо із посиланням на  рекрутингову компанії OTTO Work Force Polska.

94% працівників з України задоволені роботою в Польщі. Особливо коли йдеться про зарплату, адже головна причина приїзду українців на роботу до Польщі – це платня.

З 2015 року зарплати українців, які працевлаштувалися за посередництвом  OTTO Work Force Polska, зросла приблизно на 300 злотих (71 євро).

Згідно з дослідженнями цієї компанії, 89% працівників задоволені контактами на роботі, а 87% мають позитивні стосунки з керівництвом. З 75% до 97% зросла кількість працівників з України, які переконані, що Польща – це відкрита для них країна. 

Представники OTTO Work Force Polska звертають увагу, що раніше прибулі з-над Дніпра здебільшого працювали у малих та середніх фірмах. Сьогодні ж, ними зацікавилися міжнародні корпорації, які дуже піклуються про добру атмосферу у колективах, мають більше досвіду з багатокультурною традицією у фірмах. 

48% працівників хотіло б залишитися в Польщі на постійно, що на 38% більше, ніж це було у 2015 році. 
Значно зросла кількість працівників, які мають роботу за фахом – з 8% до 29%. Згідно з даними 2017 року 44% прибулих з України мало вищу освіту, 20% - середню, 33% - професійну, 4% - іншу. 

«Зростання кількості осіб, які влаштовуються на роботу згідно з освітою, свідчить про те, що роботодавці ефективніше використовують потенціал мігрантів з-над Дніпра», - каже Операційний директор OTTO Work Force Polska на Центрально-Східну Європу Томаш Дудек.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ