Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Адміністрації шкіл не впливатимуть на вибір предметів ЗНО

Вибір предметів для складання державної підсумкової атестації випускниками шкіл, що цього року буде проведена у формі ЗНО, залежить виключно від самого учня та його планів щодо подальшого навчання. Про це під час прес-конференції розповів директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій – повідомив Освітній портал Львівщини.

Так, випускники поточного року, заповнюючи реєстраційну картку, вказуватимуть назви навчальних предметів, із яких їм буде зараховано результати ЗНО як оцінки за державну підсумкову атестацію.

Для випускників 2017 року першим обов’язковим предметом для ЗНО стане українська мова та література. Другий потрібно буде обрати з-поміж математики та історії. Третій – із запропонованого переліку предметів: математики, історії України, іспанської, французької, німецької, російської, англійської мови, біології, географії, фізики, хімії. Тобто за бажання випускник зможе скласти ЗНО і з історії України, і з математики.

Окрім того, можна буде скласти в формі ЗНО ще один, четвертий предмет, який не є обов’язковим, але необхідний, приміром, для вступу в обраний ВНЗ.

За цими предметами оцінка виставлятиметься одразу за двома шкалами: 12-бальною – як державна підсумкова атестація та 200-бальною – для зарахування під час вступу до вищого навчального закладу.

Зазначимо, що цього року під час вступу до вищих навчальних закладів прийматимуться сертифікати ЗНО 2016 та 2017 років. Кожен учасник ЗНО має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів. Реєстрація учасників ЗНО-2017 стартує 6 лютого о 10:00 год. та триватиме до 17 березня. Основну сесію ЗНО буде проведено з 23 травня до 16 червня, додаткову – з 3 до 12 липня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ