Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Адвоката Трампа запросили свідчити про Україну

Голова правового комітету Сенату запросив особистого адвоката президента Дональда Трампа Руді Джуліані свідчити про корупцію в Україні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

Комітет очолює Ліндсі Грем. Цей республіканець з Південної Кароліни - провідний союзник Трампа. 

Трамп звинувачується в тому, що він намагався натиснути на Україну з метою розслідування проти політичного суперника Трампа Джо Байдена та його сина Хантера.

Грем заявив у Twitter, що він хоче свідчень про звільнення колишнього українського генпрокурора Віктора Шокіна.

За даними Associated Press, коло бізнесменів і республіканських донорів використовували зв'язки з Джуліані і Трампом, намагаючись встановити нове керівництво у правлінні державної газової компанії України "Нафтогаз".

Джуліані також наполягав, що для того, щоб отримати дату візиту президента України Володимира Зеленського до Білого дому, Київ повинен зробити заяву, у якій пообіцяє розслідування проти Байденів, а також щодо того, чи втручалася Україна у вибори 2016 року в США. Про це свідчить листування, надане слідчим Палати представників експредставником Держдепу в Україні Куртом Волкером.

Нагадаємо, 10 травня Джуліані заявив, що планує їхати в Україну, щоб умовити Зеленського не припиняти розслідування справ, в яких зацікавлений Дональд Трамп. Він також збирався розповісти Зеленському, що знає про людей з його оточення.

Пізніше Джуліані скасував візит, заявивши, що він би опинився у "середовищі людей, які є ворогами президента, а в деяких випадках і ворогами Сполучених Штатів".

Серед таких людей він назвав екснардепа Сергія Лещенка. Сам Лещенко заявив, що тодішній генпрокурор України Юрій Луценко дезінформував Джуліані, щоб залишитися на своїй посаді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ