Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Агентство ООН у справах палестинських біженців залишилось без фінансування

Австралія, Канада та Італія призупинили фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA) після того, як Ізраїль звинуватив його співробітників у причетності до нападу ХАМАС 7 жовтня. Раніше таке рішення прийняли США

Міністерка закордонних справ Австралії Пенні Вонґ у соцмережі Х визнала, що вона «глибоко стурбована» звинуваченнями проти Агентства у справах палестинських біженців і зазначила, що задоволена миттєвою реакцією організації та ініціюванням розслідування. Про це повідомило Польське радіо.

Канадський міністр міжнародного розвитку Ахмед Хуссен у допису в мережі Х додав, що «якщо звинувачення виявляться правдивими, Канада очікує, що UNRWA вживе негайних заходів проти тих, хто причетний до атаки терористів ХАМАС».

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні оголосив про припинення фінансування Агенства Італією.

У п’ятницю, 26 січня, США оголосили про припинення фінансування Агентства. За даними Вашингтона, до нападу могли бути причетні 12 співробітників агентства. UNRWA у той самий день звільнило кількох співробітників, звинувачених Ізраїлем у причетності до нападу 7 жовтня.

Керівник агентства Філіп Лазаріні заявив, що притягне до відповідальності будь-якого співробітника UNRWA, якого визнають причетним до «терористичних актів». Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш пообіцяв провести «терміновий і всебічний незалежний аудит UNRWA»

Агентство ООН у справах палестинських біженців (UNRWA) - Близькосхідне агентство ООН було створене для допомоги палестинським біженцям і організації робіт. Воно є одним із найбільших роботодавців у секторі Газа, керує мережею шкіл та інших центрів. Ізраїль давно звинувачує Агентство в симпатіях до ХАМАС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ