Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Агентство Standarts and Poor’s повернуло Львову позитивний рейтинг

Завдяки зусиллям міської ради та втручанню Кабінету міністрів України, рейтингове агентство Standarts and Poor’s повернуло Львову позитивний рейтинг та всі власники купона отримали свої виплати. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради з посиланням на директора департаменту економічної політики ЛМР Ірину Кулинич.

Нагадаємо, що через блокування Державним казначейством проплат по облігаціях банку «Львів» на суму 1,178 млн грн рейтингове агентство Standarts and Poors на один день понизило рейтинг Львова. Тепер рейтинг Львова повернуто на попередній рівень – «ССС+».

«Місто мало достатню ліквідність, але було зобов’язано здійснити платіж по купону через Державне казначейство. Ми очікуємо що власники купона зможуть отримати виплати 28 січня. Ми не очікуємо, що подібне повториться в майбутньому», - йдеться у повідомленні рейтингового агентства.

Нагадаємо, що станом на 26 січня загальна сума боргу, яку Державне казначейство заборгувало Львову, не проводячи кошти на різноманітні проплати, становила понад 132 млн грн.

На сьогоднішній день після втручання премєр-міністра України Держказначейство проплатило 32 млн грн. Не проплаченими залишаються ще 100 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ