Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Аграрії Львівщини можуть отримати до 50 мільйонів євро кредитних коштів

Як великі, так і малі агропідприємства, які працюють у сферах вирощування зернових та олійних культур, аквакультури можуть отримати кредит до 50 мільйонів євро в межах проєкту Європейського інвестиційного банку. Про це повідомили 28 січня Гал-нфо у пресслужбі ЛОДА.
Фото Львівська ОДА

Про це йшлося сьогодні під час зустрічі голови Львівської облдержадміністрації Максима Козицького із директором Львівської аграрної дорадчої служби Іваном Паньківим та головою управління Львівської аграрної палати Ігорем Вуйциком. Участь у зустрічі також взяв заступник голови облдержадміністрації Юрій Бучко. 

“ЄС через Європейський інвестиційний банк надає можливість аграріям скористатись більш доступними кредитами, аніж є на сьогодні. Об’єм кредитного портфелю для України в межах проекту “Основний кредит для аграрної галузі” – 400 млн євро. Позичальниками коштів можуть бути юридичні особи, зареєстровані в Україні, які розвивають свій бізнес і потребують ресурсів для того, щоб покращувати технологію, збільшувати обсяги та виробляти якісні культури для продажу на українському та європейському ринках”, – розповів керівник Львівської аграрної дорадчої служби Іван Паньків.

Як підкреслив Іван Паньків, замовлення на кредитні кошти агровиробниками має становити не менше 10 мільйонів євро, максимальна сума – 50 млн євро.

“Кредитні кошти може отримати або одна агрофірма – позичальник, або декілька, що працюють в одному напрямі і об’єднались. Кредити виплачуватимуть у євро, ЄІБ скеровує кошти в український державний банк, опісля він розподіляється на інші банки. Ця кредитна програма пропонує кошти за відсотки менші, ніж є в Україні”, – додав Іван Паньків.

Для того, щоб взяти участь у проекті, необхідно звернутись до Львівської аграрної дорадчої палати для напрацювання обґрунтувань кредиту і подачі заявки до офісу проекту у Києві.

Упродовж двох-трьох місяців від моменту подачі заявки аграрії зможуть отримати кредитні кошти на рахунки.

“Кредит можна оформити терміном виплати упродовж 10 років, і що важливо, упродовж перших двох років тіло кредиту можна не виплачувати”, – зазначив Іван Паньків.

У межах зустрічі сторони домовились організувати зустріч усіх агровиробників, які хочуть збільшувати  додану вартість продукції в напрямах вирощування зернових та олійних культур, а також сфері аквакультури та детально проінформувати про умови участі у проекті Європейського інвестиційного банку.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, для будівництва Північної об’їзної Львова у власників викупили 16 земельних ділянок на території Жовківського, Кам’янка-Бузького та Яворівського району із 52 запланованих.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ