Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

Аграрії Львівщини мусять сплатити МПЗ: пояснення

Кінцевий термін подачі розрахунку МПЗ, що подається у складі податкової декларації – 20 лютого
Фото з сайту Спільне

Із 2023 року власники сільськогосподарських угідь сплачуватимуть мінімальне податкове зобов’язання (МПЗ).

Кінцевий термін подачі розрахунку МПЗ, що подається  у складі податкової декларації – 20 лютого, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Власники та користувачі повинні сплатити мінімальне податкове зобов’язання за земельні ділянки, які віднесені до сільськогосподарських угідь.

Для фізичних осіб МПЗ здійснює податкова служба за податковою адресою таких осіб. Далі надсилається податкове повідомлення-рішення (ППР) до 1 липня, наступного за звітним. Сплата — протягом 60 днів, з дня отримання ППР.

У разі незгоди з визначеним МПЗ громадянин упродовж 30 днів з дня вручення ППР може звернутись до податкової служби для перевірки даних. При цьому необхідно надати підтверджувальні документи, зокрема щодо земельних ділянок, що знаходяться у власності та /або постійному користуванні або в оренді (суборенді, емфітевзисі), їх нормативної грошової оцінки та площі.

Якщо за результатами звірки будуть розбіжності між даними перевірчого органу та даними оригіналів відповідних документів громадянина, то податкова служба протягом 10 днів (після звірки) зобов’язана скасувати ППР та надіслати (у разі потреби) нове ППР з детальним розрахунком суми податку.

Фізичні особи підприємці/юридичні особи — власники, орендарі, користувачі земельних ділянок – сільськогосподарських угідь на інших умовах, в тому числі на умовах емфітевзису, (платники єдиного податку, платники податку на прибуток) зобов’язані здійснювати розрахунок МПЗ самостійно та подавати такий розрахунок у складі податкової декларації за податковий рік.

 «Усім аграріям, хто ще не здійснив обрахунок МПЗ наголошуємо, що кінцевий термін подачі такого розрахунку МПЗ, що подається  у складі податкової декларації – 20 лютого», - наголосила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Тетяна Гетьман.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ