Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Аграрії Львівщини подали понад 100 заявок на отримання фінансової підтримки від ФАО

Завершився прийом заявок на другий грантовий цикл в межах проєкту «Комплексне, конкурентоспроможне та економічно раціональне створення ланцюжків доданої вартості у сільському, рибному та лісовому господарствах».

Проєкт реалізується Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО) за фінансової підтримки Європейського Союзу. На сьогодні ФАО здійснює процес перевірки та оцінки заявок, повідомляють в ЛОДА. 

Загалом аграрії Львівщини подали 102 заявки на загальну суму 1 млн 940 тис. доларів США. З цих коштів 49% припадає на напрям «Виробництво та переробка молока», ще 11% – «Ягідництво», 20%  «Овочівництво», та інші 20% «Аквакультура».

Більшість заявок у другому грантовому вікні (76,47%) подали на великі гранти, в діапазоні до 25 тис. доларів США.  Майже 10% від всіх заявок подали фізичні особи, 90% – юридичні. За гендерною ознакою 74,51% заявок надіслали чоловіки та 25% –  жінки.

«Можливість отримати гранти в межах вищезазначеної програми є тільки у виробників чотирьох областей України: Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській. Загалом у другому вікні по цих областях подали 199 заявок, з яких 51,3% припадає на Львівську область. Ми приємно здивовані активністю молочного сектора нашого регіону. Сподіваємось, що усі заявки пройдуть позитивну оцінку ФАО та отримають гранти на розвиток свого господарства в розмірі поданих заявок», – наголосила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Тетяна Гетьман.     

До теми: Торік на підтримку агровиробників Львівщини скерували понад 45 мільйонів гривень з обласного бюджету.

Нагадуємо, що заявки від аграріїв області на друге грантове вікно інвестиційної програми ФАО приймалися через Державний аграрний реєстр до 31 січня 2024 в таких галузях, як ягідництво, овочівництво, аквакультура, виробництво і переробка молока.

Загальний бюджет другого грантового вікна становив 2.3 млн доларів США. Максимально допустима сума гранту для особистих селянських господарств та фізичних осіб становила до 10 тис. доларів США, для малих та мікро виробників аграрної продукції різних організаційно-правових форм, кооперативів та асоціацій виробників продукції з географічним зазначенням – до 25 тис. доларів США. Розмір власного внеску по різних ланцюжках коливався в межах 20% – 40%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ