Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Аграрії України зможуть застрахувати цукрові буряки з державною підтримкою

В Україні ввели новий стандартизований страховий продукт для страхування цукрових буряків, який включає державну підтримку.

Міністерство аграрної політики та продовольства затвердило цей продукт наказом №1426, що вступив у дію нещодавно, повідомляють в ЛОДА. 

Розроблений механізм відшкодування дасть змогу здешевити страхові платежі для аграріїв, коли запрацює програма страхування майбутнього врожаю цукрового буряку.

Державна підтримка страхування сільськогосподарської продукції полягає у відшкодуванні страхувальникам частини сплачених страхових платежів. Компенсацію надають у розмірі до 60% вартості страхового платежу. Максимальна сума компенсації на одного страхувальника протягом бюджетного періоду не перевищує 10 тисяч розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня відповідного року.

Компенсацію надають на безповоротній основі тим страхувальникам, які сплатили страхові платежі уповноваженому страховикові, наразі це Акціонерне товариство «Страхова компанія «Інго».

Аграрії зможуть застрахуватися від втрати врожаю через погодні явища, такі як дощ, злива, перезволоження ґрунту, сильний вітер, заморозки, посуха, а також через розповсюдження хвороб та протиправні дії третіх осіб.

Директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман зазначила: «Розвиток аграрного сектору, особливо в умовах воєнних дій, вимагає надійних механізмів захисту. Впровадження такого страхового продукту є важливим кроком для підтримки наших аграріїв. Це дозволить не тільки знизити ризики, але й забезпечити стабільність виробництва цукрових буряків».

Новий страховий продукт для цукрових буряків є четвертим стандартизованим продуктом, розробленим Мінагрополітики. Попередні продукти охоплюють озимі зернові на період перезимівлі, на весь період вирощування та на весняно-літній період вирощування. Цей крок демонструє постійні зусилля уряду щодо підтримки аграрного сектору та надання додаткових інструментів для захисту врожаїв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ