Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Академічний камерний оркестр "Віртуози Львова" презентує новий проєкт

Академічний камерний оркестр "Віртуози Львова", спільно із Маріупольським камерним оркестром "Ренесанс", співпраця з яким триває вже протягом багатьох років, започаткували грандіозний та унікальний проєкт, що отримав назву "Українська музика від Сходу до Заходу". Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
Фото зі сторінки ЛОДА

"Проєкт "Українська музика від Сходу до Заходу" має важливу суспільну місію. Адже для українців цінності, які втілює національна музика, закладені впродовж тисячоліть в генетичному коді, тож через музику субтильні позивні національної історичної пам’яті потраплять до споживачів культурної продукції навіть швидше, ніж через слово чи навіть через живописний образ, оскільки глибоко зачіпають емоційні струни і здатні найбільше пробудити свідомість єдності українців – від Сходу до Заходу", - зазначають організатори проєкту.

Спільно із Маріупольським камерним оркестром "Ренесанс", плідна співпраця з яким триває вже протягом багатьох років, "Віртуози Львова" записали компакт-диск із творами сучасних львівських та донецько-маріупольських композиторів.

"Цей проєкт про те, як за допомогою культури можна долати стереотипи і будувати загальноукраїнську солідарність. Адже музика завжди може сказати більше, зокрема й про людей, розділених сотнями кілометрів, але об’єднаних любов’ю до нашої держави", – зазначила заступниця директора департаменту з питань культури, національностей та релігій Тетяна Плугатор.

Композиції обрані виконавцями, в першу чергу автором ідеї, диригентом, керівником оркестру "Віртуози Львова" Сергієм Бурком, поєднують демократичність, доступність художнього виразу з доцільним застосуванням сучасних виразових засобів. 

Презентація проєкту відбудеться у форматі телемосту між двома колективами, де камерні оркестри будуть почергово виконувати композиції, що увійшли до компакт-диску.

Подія відбудеться 20 грудня у Концертному залі Людкевича Львівської національної філармонії імені М. Скорика.

Також подію можна буде переглянути онлайн.

У програмі концерту прозвучать твори Віктора Камінського, Володимира Стеценка, Валентина Сташенка, Володимира Мітіна, Юрія Ланюка, Мирослава Скорика та Богдани Фроляк.

Проєкт реалізований у рамках Програми підтримки міжрегіональної співпраці "Змінимо країну разом" від Асоціації "Єврорегіон Карпати – Україна".

Нагадаємо, що програма "Змінимо країну разом" реалізується Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» з 2018 року у партнерстві з Львівською обласною радою, Львівською обласною державною адміністрацією, Луганською обласною державною адміністрацією – військово-цивільною адміністрацією. У грудні 2019 року до Програми долучились Донецька обласна державна адміністрація – військово-цивільна адміністрація й Івано-Франківська обласна державна адміністрація. За два роки підтримано 69 проєктів на суму 3,4 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ