Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Акції в центрі Києва: розбиті вікна та "заміновані" станції метро

Шість станцій метро Києва, які були закриті через загрозу замінування, відновили роботу. Марш "Руху нових сил" пройшов мирно. Тим часом націоналісти закидали камінням будівлю "Росспівробітництва", - DW.

Шість станцій київського метрополітену, які були закриті через загрозу замінування, відновили свою роботу в неділю, 18 лютого. "Станції перевірені. Вибухонебезпечні предмети не виявлені. Метро працює в звичайному режимі", - йдеться у повідомленні метрополітену в Twitter.

В неділю у Києві не працювали шість станцій метро - "Університет", "Театральна", "Хрещатик", "Майдан Незалежності", "Площа Льва Толстого" та "Золоті ворота". На сайті Національної поліції повідомлялося, що про можливе замінування правоохоронцям телефоном повідомив анонім. Чоловік нібито почув розмову двох невідомих про те, що "через годину буде вибух на п'яти станціях метро".

У неділю в Києві проходила або ще триває низка акцій, зокрема, у зв'язку з трагічними подіями на майдані Незалежності в лютому 2014 року. Крім того, "Марш за майбутнє! За відставку Порошенка" проводив "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі. На мітингу на Михайлівській площі, яким завершився марш, у режимі відеозв'язку виступив, зокрема, сам Саакашвілі. 

В акції "Руху нових сил" участь близько восьми тисяч осіб. У поліції заявляють про три тисячі учасників. Акція пройшла мирно. Прихильники відставки українського президента мають намір продовжувати акції протесту й планують провести наступне віче на Майдані Незалежності.

Близько сотні активістів "Добровольчого руху Організації українських націоналістів" закидали камінням та яйцями будівлю "Росспівробітництва" (російського Федерального агентства у справах Співдружності Незалежних Держав, співвітчизників, які проживають за кордоном, та з міжгродного гуманітарного співробітництва) на Подолі.

У будівлі розбито багато вікон. Як зазначається, поряд перебували співробітники Національної гвардії, але в ситуацію вони не втручалися. Після цього частина активістів підійшла до розташованої неподалік будівлі "Альфа-Банку" і також кинула в неї кілька каменів. Раніше, по шляху з майдану Незалежності до будівлі "Росспівробітництва", активісти камінням розбили вікна в будівлі "Сбербанку" (колишнього "Сбербанку Росії"). У поліції зазначили, що намагаються встановити особи порушників порядку.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ