Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Активісти домовилися з «Інтером»

Активісти досягли домовленості з телеканалом «Інтер» і припинили блокування центрального офісу каналу.

Як повідомили учасники блокування, активісти домовилися з представниками «Інтера», що протягом п’яти днів телеканал має змінити свій контент та звільнити Ігоря Шувалова, який працює заступником директора з розвитку компанії НІС.

Якщо цих змін на телеканалі не буде, блокаду відновлять, додають мітингувальники.

5 вересня біля центрального офісу «Інтера» кілька ветеранських організацій розпочали, як вони заявили, безстрокову акцію з блокування телеканалу, учасники заходу називають «Інтер» «агентом Кремля». Вони заявили про намір блокувати будівлю до повної зупинки роботи каналу.

«Інтер» звернувся до силовиківіз заявою про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Перед цим, 4 вересня, на вулиці Щусєва біля офісу компанії НІС, яка, серед іншого, виробляє програму «Подробиці», невідомі підпалили шини, потім кинули у приміщення димову шашку, сталася пожежа. Поліція розслідує інцидент за статтями «хуліганство» і «умисне знищення або пошкодження майна». За даними силовиків, за медичною допомогою звернулися сім людей.

Телеканал «Інтер» заявив, що у результаті пожежі повністю згоріла студія програми «Подробиці», а також постраждали деякі співробітники.

Inter Media Group, до складу якої входить телеканал «Інтер», виступила з вимогою провести об’єктивне розслідування обставин пожежі, а також звернулася до президента України з закликом втрутитися в ситуацію з метою «відновлення законності і захисту від протиправних дій».

5 вересня президент України Петро Порошенко зустрівся з силовиками і доручив генеральному прокурору Юрію Луценку взяти розслідування подій, що сталися на телеканалі «Інтер» 4 вересня, під особистий контроль.

Водночас Порошенко заявив, що «абсолютно неприпустимою є реалізація сценарію, коли через фінансування з Росії окремі ЗМІ намагаються дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні», реакція на це має бути в абсолютно законний спосіб.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ