Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Амбулаторії Волині отримали ще 7 нових автомобілів

Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
Фото Волинська ОДА
1/2
Амбулаторії Волині отримали ще 7 нових автомобілів в рамках проекту Світового банку. Про це повідомили 17 листопада Гал-інфо у пресслужбі Управління інформаційної політики та цифрової трансформації Волинської облдержадміністрації.

Вручення транспортних засобів відбулося сьогодні, 17 листопада, за участю медиків, представників Світового банку та органів місцевої влади. Ключі від автомобілів для амбулаторій загальної практики сімейної медицини передав голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко.

Нові сучасні автомобілі, які призначені для доїзду сімейних лікарів до пацієнтів, закуплено за кошти, які виділені в рамках співфінансування місцевими бюджетами субпроєкту Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області». Загальна вартість автомобілів становить 3,6 млн грн.

Транспортні засоби придбані для тих районів, які виділили кошти на співфінансування зазначеного субпроєкту у 2020 році. Відтак, по 2 автомобілі поїдуть у Горохівський район та місто Нововолинськ, ще по 1 отримають амбулаторії у Ківерцівському, Луцькому і Турійському районах.

Загалом на Волині в рамках проєкту Світового банку реконструюються 32 амбулаторії, кожна з яких має бути забезпечена автотранспортом. 23 автомобілі були вже закуплені у 2018 році в рамках проекту, ще 2 придбали самостійно місцеві громади. Сьогодні усі вони успішно слугують для доїзду сімейних лікарів до пацієнтів.

Вітаючи усіх присутніх та бажаючи усім міцного здоров’я, голова облдержадміністрації зазначив: «Сьогодні не лише українці, але й увесь світ зрозумів, що лікар – це головна і достойна професія, яка повинна бути гідно оплачена. Дякую усім за працю. Велика подяка Світовому банку за те, що приймає участь у розвитку Волинського краю та нашої медицини».

Юрій Погуляйко переконаний, що ніякі новітні технології, обладнання чи транспорт не принесуть користі без участі високопрофесійних, компетентних, відповідальних медичних працівників. Однак, закуплені автомобілі значно допоможуть сільським лікарям у роботі, допомагатимуть рятувати життя волинян та надавати медичну допомогу більш оперативно та якісно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ