Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Американська компанія інвестує 150 млн в українське авіабудування

1/2
ДК "Укроборонпром", ДП "Харківське державне авіаційне виробниче підприємство" та американська Oriole Capital Group домовилися про залучення 150 мільйонів доларів інвестицій. Про це повідомила прес-служба Укроборонпрому.

"У відповідності до домовленості "Харківське державне авіаційне виробниче підприємство", що входить до складу "Укроборонпрому", отримає замовлення на серійне виготовлення літаків у розмірі 150 мільйонів доларів США.

Такі домовленості були досягнуті під час провідної міжнародної виставки Dubai Airshow 2017, яка зараз проходить у Об’єднаних Арабських Еміратах.

В першу чергу мова йде про серійне виробництво на потужностях ДП "Харківське державне авіаційне виробниче підприємство" українських Ан-74 у різних модифікаціях. У свою чергу Oriole Capital Group отримає право на інвестиції у виробництво, модернізацію та збут цих літаків.

Ключовим елементом цього стратегічного партнерства є модернізація існуючого виробництва, повне залучення всіх 3000 фахівців харківського підприємства, а також програма з модернізації літаків і авіоніки, яка допоможе підвищити унікальні експлуатаційні можливості літака Ан-74.

Окрім того, "Харківське державне авіаційне виробниче підприємство" буде отримувати замовлення на виготовлення запасних частин для літальних апаратів, проведення технічного обслуговування та навчання пілотів. 

Маємо зазначити, що домовленість передбачає планування та реалізацію проекту протягом значного терміну. Це означає, що "Харківське державне авіаційне виробниче підприємство" отримало стабільний багаторічний план розвитку, який забезпечує його ефективну роботу, розширення виробничих потужностей, створення нових робочих місць та збільшення прибутку, а разом із цим – відрахувань до бюджету України. 

Таке співробітництво позитивно розвиває економічне, політичне та торговельне партнерство між США та Україною, шляхом забезпечення прозорості та підзвітності українського підприємства. А також відкриття потенційно значущої можливості експорту США з Україною, що позитивно вплинє на економіку України шляхом залучення тисяч працівників та забезпечення сталого та вагомого експортного надходження для країни.

"Ця домовленість з залучення інвестицій з США є надважливою подією для України. Вперше на авіабудівне підприємство нашої країни заходить потужний інвестор міжнародного рівня, який планує вкладати кошти протягом багатьох років. Це є доказом того, що підприємства "Укроборонпрому" є надійними партнерами світового рівня, які гарантують якісне та своєчасне виконання замовлень. Фактично, це чіткий сигнал, "зелене світло", для інших інвесторів, які зараз обмірковують можливості інвестицій у українську високотехнологічну промисловість. Інвестиційна та операційна підтримка Oriole значно підвищить комерційні виробничі можливості країни в регіоні та за її межами і являє собою стратегічну можливість продемонструвати об’єднані можливості партнерства України та США", – прокоментував досягнуті домовленості Генеральний директор ДК "Укроборонпром" Роман Романов.  

"Це монументальний крок на шляху до наших спільних цілей. Партнерство між Oriole, "Укроборонпромом" та "Харківським державним авіаційним виробничим підприємством" виходить за рамки географічних кордонів. Це поверне до життя один з найбільш знакових та унікальних літаків в світі – Ан-74. Ми захоплені духом партнерства і прозорістю співпраці, в якому ми переконалися при роботі з українськими підприємствами. Ми будемо раді реалізувати потенціал цієї захоплюючої можливості", – заявив Хоссейн Мусаві, Генеральний директор Oriole Capital Group", - йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ