Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Американський сенатор: Ми можемо перервати контроль Путіна над Європою

Американські сенатори Кріс Мерфі та Рон Джонсон представили законопроект про виділення Європі допомоги для диверсифікації джерел енергоресурсів та «протидії впливам Росії». Про це інформує Польське Радіо.

Фінансова допомога може скласти мільярд доларів і бути призначена на інвестиції у стратегічно важливі енергетичні проекти в Центральній та Східній Європі.

«Росія використовує свою домінуючу позицію на європейському ринку, а також корупцію, хабарництво і пропаганду, аби підірвати західні інституції», - написав на своїй сторінці Кріс Мерфі. «Ми інвестували мільярди у збільшення військової присутності у Східній Європі, але ми не повинні забувати про загрозливі наслідки енергетичного тиску Росії», - додав демократичний сенатор від штату Коннектикут.

Розтягнений на 2019-2023 роки проект передбачає підтримку Агентства торгівлі та розвитку, а також інших американських агентств для приватних інвесторів в енергетиці. Документом також передбачені, зокрема, інвестиції в інфраструктуру транспортування природного газу, колектори та резервуари.

«Реалізуючи важливі стратегічні проекти, ми можемо перервати контроль Путіна над Європою та сприяти створенню робочих місць у Сполучених Штатах», - написав Кріс Мерфі.

Американська адміністрація багаторазово висловлювала негативне ставлення, зокрема, до проекту Nord Stream 2. У травні Дональд Трамп пригрозив фірмам, котрі беруть участь у його реалізації, американськими санкціями. Під час вересневої зустрічі з Анджеєм Дудою Трамп підтвердив своє негативне ставлення до російсько-німецького газопроводу.

Польське Радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ