Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

АМКУ порушить справу проти „Київстару”

Антимонопольний комітет має намір до 22 січня порушити справу проти оператора мобільного зв'язку компанії «Київстар». Причина – «Київстар» досі не надав необхідної інформації на запит, зроблений АМКУ щодо скасування плати за з’єднання. Про це «Гал-info» повідомили в прес-службі АМКУ.
Згідно з повідомленням, АМКУ має намір сконцентрувати зусилля на завершення розслідування проти «Київстару» за ознаками зловживання оператором монопольним становищем, яке порушене в грудні 2005 року після відмови „Київстару” виконати його рекомендації по відміні платні за з'єднання. "Більш того, на цьому тижні (15-21 січня) буде порушена нова справа проти цього оператора (Київстара) за ненадання інформації по запиту комітету щодо обґрунтування плати за з’єднання", – цитує прес-служба слова голови АМКУ Олексія Костусєва.
Водночас щодо компанії ЗАТ "Український мобільний зв'язок", з якою раніше також «воював» АМКУ, то, за словами Костусєва, після введення з 15 січня віртуальним оператором мобільного зв'язку JEANS (на технічній базі UMC) тарифного плану JEANS Light без платні за з'єднання, АМКУ вважає, що UMC виконав рекомендації комітету і забезпечив споживачам можливість вибору тарифів без платні за підключення.
Нагадаємо, що у жовтні 2005 року АМКУ рекомендував найбільшим операторам «Київстар» і UMC скасувати плату за з’єднання, вважаючи, що компанії зловживають своїм монопольним становищем на ринку, стягуючи її. Тоді «Київстар» відмовився виконати рекомендації, що спричинило порушення проти нього Комітетом справи, а UMC попросив продовжити термін для ухвалення рішення до квітня, після чого ввів низку тарифів без платні за з'єднання.
У березні минулого року «Київстар» звернувся в Господарський суд Києва з вимогою скасувати рішення АМКУ про розслідування обґрунтованості плати за з'єднання.
У травні 2006 року компанія переоформила свій позов за принципами господарського судочинства і подала його повторно, а в липні 2006 року відкликала його.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ