Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Амністія на Донбасі — це моя особиста позиція» - Фокін

Для врегулювання ситуації на Донбасі там треба обов'язково провести амністію, вважає заступник глави української делегації в Тристоронній контактній групі в Мінську Вітольд Фокін.
Вітольд Фокін

Про це він сказав в інтерв’ю «Українському радіо», передає Громадське.

Проте зі слів Фокіна важко зрозуміти, чи за повну він амністію, чи ні, бо він фактично суперечить сам собі. У нього запитали, як амністувати тих бойовиків, що катували і вбивали людей, він відповів:

«Як ви уявляєте вибіркову амністію? Очистили ми землю від окупантів, Донбас український і кордон взятий під контроль нашими прикордонниками. Як робити далі? Починати шукати злочинців серед військових? Їх близько 250-300 тисяч. Адже ніде ніяким чином я не казав, що треба помилувати злочинців, які ґвалтували, вбивали, знущалися, помилувати садистів, які фотографували свої злочини. Звичайно, ні. І у моєму виступі так і написано: Було багато злочинів, які мають бути розслідувані, і винні мають понести кару, але сьогодні, щоб припинити війну — моя позиція — не держави, не ТКГ, а моя особиста – треба оголосити загальну амністію, провести вибори, вирішити питання особливого статусу окремих районів Донбасу, а краще всього Донбасу»

З цієї відповіді важко зрозуміти, то чи таки потрібна амністія для всіх, чи ні, бо твердження суперечать одне одному.

Зрештою, він додав, що для врегулювання ситуації на Донбасі потрібні виключно Мінські домовленості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ