Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Андрій Рева: Цифри свідчать про правильність рішення підвищити мінімальну зарплату вдвічі

Цифри свідчать про правильність рішення підвищити мінімальну зарплату вдвічі. Про це Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив 6 лютого на робочій нараді під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

„Завдяки підвищенню мінімальної зарплати зросла і середня заробітна плата, яка тепер складає 3900 грн на вакансію, що вдвічі більше у порівнянні з минулим роком”,- заявив Андрій Рева.

Він також навів статистичні дані за перший місяць 2017 року, які свідчать про позитивний вплив рішення про підвищення мінімальної заробітної плати на ринок праці.

Так, за словами Міністра, у порівнянні до січня минулого року на 35 відсотків збільшилась кількість роботодавців, які шукають працівників; на 48 відсотків зросла кількість вакансій; на 32 відсотки зросла кількість людей забезпечених роботою; на 16 відсотків зменшилась кількість безробітних; кількість претендентів на одну вакансію зменшилось з 16 до 9; зменшення кількості попереджених про звільнення працівників на 26 відсотків менша, ніж в січні минулого року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ