Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Андрій Садовий мав можливість в 2016 році стати прем’єром, - Тарас Чорновіл

Андрій Садовий мав можливості потрапити в парламент і мав можливість в 2016 році стати прем’єр-міністром. Про це Заявив Тарас Чорновіл в ексклюзивному інтерв'ю для Гал-інфо.

"Для Порошенка цей варіант був прийнятний, і зовсім не з тих мотивів, про які говорив Садовий – мовляв, щоб його «спалити». Насправді Порошенкові тоді розходилося на тому, аби розширити сферу підтримки. Тоді в нього валилася коаліція через можливий відхід Народного фронту, й йому дуже була потрібна підтримка Садового. Але Садовий тоді просто злякався, він побоявся відповідальності. Бачив, що не витягує Львів, але Львів десь на загумінку. А в Києві це занадто видно, тому він уникнув.

Але коли ми говоримо про львівські вибори, то, на мій погляд, в них є фаталізм. Львів’яни стали заручниками ситуації «третього не дано»: або «Самопоміч», або «Свобода». Якщо не «Свобода», то «Самопоміч». В мене враження, що львів’яни голосують проти. Тобто не так за «Самопоміч», як проти «Свободи». Кошулинський сам по собі нормальний, але свободівці… гребуть все, що погано лежить. І їх сприймають багато людей у Львові, особливо у бізнесі, як відвертий бандитизм. Прихід свободівців сприймають з дуже великою боязню. Тому проти рафінованого львівського інтелігента Кошулинського, якого я особисто дуже поважаю, голосують львів’яни тим, що віддають голоси «Самопомочі». І «Самопоміч» грає на тому, що є єдиною силою, яка протистоїть «Свободі».

Тарас Чорновіл: Не здивуюся, якщо виявиться, що Сурков тишком «зливає» Путіна

З іншого боку, є друга частина львів’ян, яка не сприймає Садового. Проте єдиною силою, яка може протистояти йому, вони вважають «Свободу». Тобто львів’яни загнали себе в цю парадигму. Але згадаймо: у Львові є Гірняк. Я до «Громадянської позиції» загалом ставлюся негативно, але до Гірняка я ставлюся неймовірно позитивно. Я його пригадую з часів мого депутатства. Людина дійсно знакова. І за моральними, і за діловими якостями він випереджає Анатолія Гриценка на три голови. Його би в лідери тієї партії, й розкрутку, як у Гриценка, – я би за нього, як за кандидата в президенти, голосував. Він і інтелігентний, і боєць. Він мав шанси перемагати у Львові, але посів третє місце саме через той фатум.

Зараз у Львові сформувалася абсолютна більшість Садового. Але оцей момент в «Самопомочі» – разюча некомпетентність, велике надування щік, маленька, але підозра в тому, що є колаборантський елемент, зациклений на команду Януковича, фаталізм Львова – це все поєднується в таку гримучу суміш, яка й створює фатальний і в чомусь драматичний образ Садового. Після оцих поїздок по всій Україні автомобілів із львівським сміттям, мені здається, що його рейтинги й рейтинги «Самопомочі» мали б дорівнювати нулю. А вони й далі тримаються в прохідній частині. Щось я останнім часом не до кінця розумію електоральні настрої в Україні", - зокрема зазначив Тарас Чорновіл.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ