Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

Андрій Садовий зустрівся з керівництвом Європейського банку реконструкції та розвитку

Андрій Садовий обговорив з керівництвом Європейського банку реконструкції та розвитку можливості подальшої співпраці.

Міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з першим віцепрезидентом ЄБРР Юргеном Рігтерінком та директором ЄБРР з питань Східної Європи та Кавказу Матео Патроне. В ході спілкування очільники міжнародної фінансової інституції висловили підтримку Україні та наголосили, що готові й надалі підтримувати нашу країну і українців. Водночас присутні обговорили хід втілення проєктів у Львові, партнерами яких є ЄБРР, та майбутні можливості до співпраці.

«Я вперше у Львові. І хочу сказати, що коли ти читаєш чи чуєш про події, які відбуваються в Україні, ти розумієш, що це жахливо, але коли приїздиш сюди і бачиш усе на власні очі, зустрічаєш людей, які постраждали, це сприймається геть інакше, це проймає. Тому ми готові робити все, що можливо, щоб підтримати це місто, цю країну і цих людей», - зауважив перший віцепрезидент ЄБРР Юрген Рігтерінк.

Міський голова Львова своєю чергою наголосив, що Львів навіть попри воєнний стан не припиняє втілення важливих інфраструктурних проєктів, партнером в яких є ЄБРР. Йдеться про:

  • проєкт модернізації інфраструктури теплопостачання у м. Львові  ЛКМП "Львівтеплоенерго”; 
  • проєкт з реконструкції очисних споруджень та будівництва станції переробки мулу для очистки та утилізації стічних вод та виробництва біогазу для когенерації у м. Львові ЛМКП «Львівводоканал»;
  • проєкт модернізації громадського тролейбусного транспорту у м. Львів ЛКП "Львівелектротранс";
  • проєкт впровадження автоматизованої оплати за проїзд (електронні картки) ЛКП "Львівавтодор";
  • проєкт поводження з твердими побутовими відходами у м. Львові ЛКП “Зелене місто”;
  • проєкт екстреної підтримки ліквідності існуючих клієнтів ЄБРР – комунальних підприємств м. Львова.

Водночас мер Львова акцентував, що місто продовжує працювати над розвитком та напрацьовувати можливості вирішення питань, які постають внаслідок воєнних дій на території нашої країни.

Зокрема, Андрій Садовий презентував проєкт екосистеми реабілітації НЕЗЛАМНІ, яку вибудовують у Львові, де з кожним таким українцем працює мультидисциплінарна команда: хірург, травматолог, протезист, психотерапевт, фахівець із реабілітації. Аби українці якомога швидше могли відновитися після бойових травм, у центрі НЕЗЛАМНІ запустили програму протезування.

“Наше завдання – максимально допомогти українцям повернутись до нормального життя. Саме це лежить в основі підходу до реабілітації у світі. Зокрема, ми напрацьовуємо проєкт прокладання трамвайної колії від центру міста до реабілітаційного центру на вулицю Миколайчука, що значно покращить мобільність людей, які вже не перебувають у медичному закладі, однак потребують щоденної допомоги в процесі реабілітації», - зауважив мер Львова.

Водночас директор ЄБРР з питань Східної Європи та Кавказу Матео Патроне зауважив, що є визначено кілька ключових напрямків роботи ЄБРР в контексті допомоги Україні: це допомога бізнесу задля відновлення роботи та нарощення потужності, підтримка муніципалітетів, а також підтримка великих підприємств критичної інфраструктури загальнодержавного рівня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ