Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Антимайданівця Юдаєва після амністії оголосили в розшук

Антимайданівця Сергія Юдаєва, звільненого Київським райсудом Харкова по амністії, оголошено в розшук. Про це заявив на брифінгу начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Олег Бех, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"6 листопада Юдаєв звільнений від покарання - 8 років в'язниці - по амністії, хоча визнаний винним за ст. 294 і ст. 296. Вчора ж слідчий Новобаварського відділення поліції оголосив йому в суді про нову підозру: за фактом побиття в медсанчастині Харківського СІЗО, але Юдаєв утримався від отримання тексту підозри. Також було заявлене клопотання про обрання для нього застережних заходів. Оскільки він не явився на засідання суду, його оголосили в розшук", - зазначив Бех.

Відповідаючи на запитання, чому Юдаєва не затримали вчора, Бех відповів: "Учора він був вільною людиною і підстав для затримання не було".

Як повідомляв Укрінформ, 6 листопада Київський райсуд звільнив по амністії харківського антимайданівця Сергія Юдаєва, визнавши його винним в організації масових заворушень під час захоплення Харківської ОДА і в хуліганстві в редакції "АТН". Вирок у частині застосування закону про амністію оскарженню не підлягає.

За словами адвоката Дмитра Тихоненкова, вчора ж Юдаєв зник, і зв'язку з ним немає: "До початку суду Юдаєв поскаржився на те, що його з колонії перевезли до Харкова, в СІЗО, де посадили в карцер, і де незнайома людина провокувала його на бійку".

Ранком 8 квітня 2014 року спецпідрозділи міліції звільнили будівлю Харківської ОДА, захоплену 6 квітня сепаратистами. На місці затримали більше 60-ти осіб, включаючи лідерів захоплення: Сергія Юдаєва (йому також пред'явлено звинувачення в погромі незалежної телекомпанії АТН), Спартака Головачова, Єгора Логвинова.

30 вересня 2014 року на суді заарештований Юдаєв вимагав звільнити його по амністії як політичного ув'язненого, в чому йому відмовлено. Перебування в СІЗО для Юдаєва неодноразово подовжувалося на 2 місяці без права на заставу.

13 жовтня 2016 року з Харківського СІЗО звільнився під заставу в 206,7 тис. грн сепаратист Спартак Головачов.

Увечері 31 жовтня з СІЗО під заставу на таку ж суму вийшов сепаратист Єгор Логвинов, а через декілька годин його заарештували на кордоні за спробу втекти до РФ.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ