Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Антимонопольний комітет оштрафував американську компанію правильно, але тільки на 20 тис. грн

Київський апеляційний господарський суд підтвердив правомірність рішення Антимонопольного комітету України щодо накладення на компанію «Е. І. Дюпон де Немур енд Компані» (штат Делавар, США) штрафу в 20 тис. грн за недобросовісну конкуренцію. Про це повідомила прес-служба АМКУ

 

16 березня цього року Київський апеляційний господарський суд скасував рішення Господарського суду міста Києва про визнання недійсним рішення Комітету щодо компанії «Е. І. Дюпон де Немур енд Компані».

 

«Підприємці, які працюють на території України, повинні поважати закон, дотримуватися правил й чесних звичаїв у своїй діяльності. І якщо хтось подумав, що в нашій країні знайде поле для реалізації власних недобросовісних задумів, то він глибоко помилився. Українська держава, як і інші провідні країни світу, обрала єдино правильний шлях верховенства права та здатна забезпечити належний контроль. Антимонопольне око України  завжди на сторожі цих процесів», – сказав з цього приводу в.о. Голови Комітету Олександр Мельниченко.

 

Як уже повідомлялося, Комітет оштрафував компанію «Е. І. Дюпон де Немур енд Компані», яка є виробником хімічних препаратів для захисту рослин, у лютому 2008 року.

 

23 жовтня 2009 року Господарський суд міста Києва задовольнив позов компанії «Е. І. Дюпон де Немур енд Компані» до Комітету.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ