Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Антимонопольний комітет прокоментував підвищення цін на АЗС

19-21 березня 2016 року на 1 грн/л підняли ціни АЗС, які працюють під брендами WOG, OKKO, Shell, SOCAR, встановивши, зокрема, ціну на бензин А-95 на рівні 21,99 грн/л.

Це ще один факт непоодинокої практики вказаних учасників ринку щодо встановлення та підтримання на однаковому рівні роздрібних цін на пальне. Роздрібні ціни на світлі нафтопродукти вказаних операторів ринку є найвищими в Україні, перевищують рівень індикативних цін, розрахованих Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, і не корелюються зі змінами об’єктивних факторів, що впливають на вартість пального. При цьому встановлення і підтримання однакових цін на світлі нафтопродукти може призводити до обмеження конкуренції на ринках  роздрібної реалізації світлих нафтопродуктів.

Як повідомлялося раніше, за виявленими фактами антиконкурентних узгоджених дій на ринках роздрібної реалізації світлих нафтопродуктів 22 січня 2016 року Комітетом розпочато розгляд справи за ознаками вчинення ТОВ «ВОГ Рітейл», ПП «Окконафтопродукт», ТОВ «Альянс Холдинг», ТОВ «СОКАР ПЕТРОЛЕУМ» і ТОВ «Паралель – М ЛТД» порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Наразі Комітет  проводить збір та аналіз доказів у справі, здійснює аналіз інформації та документів, отриманих на вимоги Комітету. За результатами розгляду справи Комітетом буде прийнято відповідне рішення.

Нагадаємо, що за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, а також у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем Законом України «Про захист економічної конкуренції» передбачено накладення штрафу у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання за рік, що передував року накладення штрафу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ