Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Садового закликають до прозорого призначення керівника управління транспорту

Сьогодні, 2 березня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутат Віталій Свінціцький закликав міського голову у прозорий спосіб провести конкурс на перевезення та не зволікати з призначенням нового керівника управління транспорту. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Як зазначив Віталій Свінціцький, починаючи з осені минулого року за конкурсом на перевезення на міських автобусних маршрутах тягнеться шлейф порушень законодавства щодо його організації та проведення.

"Почалося усе з того, що, відповідно до постанови КМУ, конкурс мав проводитись не пізніше, ніж за 2 місяці до завершення дії тодішніх договорів. Проте, посилаючись на реорганізацію структури, що не є юридичною підставою для відтермінування, ці терміни було провалено", - сказав Віталій Свінціцький.

Він також наголосив, що інші порушення стосувалися формування умов на конкурс, а саме: формування лотів на неконкурентних умовах, обрання режиму руху «Маршрутне таксі» для усіх маршрутів, хоча, згідно із законодавством, цей режим можна робити лише за умови, що цієї ділянкою забезпечено рух громадського транспорту в «Звичайному режимі». 

"Про ці факти вас повідомляли зверненням половина конкурсного комітету, а також про ці проблеми озвучувалось на одному із засідань виконавчого комітету. Проте, зауваження так і не були враховані та 20 лютого проведено засідання конкурсного комітету на старих умовах, що потягнуло за собою ще декілька судових позовів.

Зважаючи на серйозність звинувачень, вважаю, що керівник управління транспорту вчора прийняв правильне рішення щодо не продовження контракту, проте має відповісти перед законом, якщо буде доведена його причетність до порушень" - заявив Віталій Свінціцький.

Депутат закликав не зволікати з призначенням виконуючого обов’язки керівника управління транспорту для забезпечення нормальної подальшої роботи.

Окрім того, Віталій Свінціцький вимагає організувати та провести максимально публічний конкурс на посаду керівника управління транспорту. Істотною умовою цього конкурсу має бути публічне представлення претендентами плану дій щодо виходу із ситуації, що склалась у транспортній галузі.

Також депутат закликав мера максимально відкрито обговорити з депутатами та громадськістю формування умов на конкурс на пасажирські автомобільні перевезення, який за певний час таки доведеться провести.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ