Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

"Арена Львів" є в аварійному стані й може завалитися, - Андрій Садовий

Під час сьогоднішньої сесії Львівської міської ради міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував будівництво спорткомплексу на Сихові, та стан справ на стадіоні "Арена Львів".
stadion.lviv.ua

Як зазначив, Андрій Садовий, проєкт спорткомплексу на Сихові вийшов дуже масштабний і коли почали переходити до стадії робочих креслень, то побачили нюанси. По-перше, це непідйомна для міста ціна, навіть із залученням державних коштів. Тому зараз відбувається коригування проєкту, щоб вийти на оптимальний варіант і в наступному році все-таки розпочати роботи.

Також Андрій Садовий повідомив, що є бажання уряду підтримати реалізацію цього проєкту. 

"Однозначно нам треба за час нашої каденції Сихівський спорткомплекс добудувати в більш полегшеному варанті", - зокрема додав Андрій Садовий.

Крім того, він додав, що Львів дав свою згоду бути містом, яке буде приймати чемпіонат Європи з баскетболу у 2025 році. У зв'язку з цим держава готова профінансувати у Львові будівництво окремого баскетбольного комплексу, який відповідає нормам міжнародної федерації. І це дуже важливо.

"Стосовно "Арени Львів", то її проблема є дуже проста - це проблема менеджменту. Коли ми готувалися до Євро-2012, ми готували команду, яка мала управляти тим стадіоном. Держава яке рішення прийняла? Місто відкинули - самі будуть управляти. Якщо ви сьогодні залізете всередину цього стадіону, то ви зрозумієте, що він знаходиться в аварійному стані. Якщо терміново не почати виділення коштів на ліквідацію аварійності, він просто може завалитися. Щоб ви зрозуміли, цей стадіон не введений в експлуатацію. Є підстанція, яка не запущена. Так само підстанція біля летовища не запущена. Це сум", - завершив Андрій Садовий.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, Андрій Садовий запропонував назву стадіону "Арена Львів" продавати на комерційних торгах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ