Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Архітектори вже працюють над ескізним проектом стадіону у Львові

У понеділок, 3 березня, австрійські та українські архітектори розпочали роботу над ескізним проектом стадіону для Євро-2012. Відповідні домовленості були досягнуті 29 лютого у Києві під час обговорення проектних робіт архітекторами двох країн. Про це «Гал-info» повідомила прес-служба Львівської міської ради.
За рекомендацією ФФУ українських архітекторів представляло архітектурне бюро «Ю.Серьогін», що проектувало стадіон у Дніпропетровську. Позицію австрійських колег представляло «Конструкторське бюро Альберта Віммера» (Albert Wimmer ZT Gmbh) із Відня, яке проектуватиме стадіон у Львові.
Відповідно до принципів співпраці архітектори двох країн із 3 березня cамостійно працюють над ескізним проектом стадіону, щоб під наступної зустрічі одразу прийняти рішення щодо концепції стадіону. Таку зустріч заплановано вже на другу половину березня у Львові.
Водночас австрійський архітектор Альберт Віммер запропонував дотримуватися західних стандартів та підписати договір між архітекторами вже на певному етапі виконаних робіт. Альберт Віммер також зазначив, що кожен стадіон має свої особливості, проте він «не бачить жодних труднощів, щоб ефективно завершити спорудження стадіону». Нагадаємо, проектування стадіону «Hypo-Arena» у Кляґенфурті було завершено у квітні 2005, а вже 7 вересня 2007 року відбулося його урочисте відкриття матчем між збірними Австрії та Японії.
За словами директора департаменту «Євро-2012» Олега Засадного, компанія «Alpine» розуміє потребу у сильному партнері із українського боку, який добре знає вимоги українського законодавства та орієнтується на ринку матеріалів та обладнання.
Поряд із тим, найближчим часом буде відкрито офіс «ALPINE Bau GmbH» у Львові. Про це повідомив директор українського представництва компанії в Україні Рейнхард Стокінгер.
Нагадаємо, Конструкторське бюро Альберта Віммера» (Albert Wimmer ZT Gmbh) проектувало футбольні стадіони у Зальцбурзі, Кляґенфурті й Іннсбруку до «ЄВРО 2008».
Архітектурне бюро «Ю. Серьогін» проектувало стадіон «Дніпро» у Дніпропетровську. Зараз бюро здійснює так званий «авторський нагляд» за стадіоном.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ