Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

АРМА: Львівський ізоляторний завод передадуть в управління державі

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) внесло до Кабінету Міністрів України проєкт розпорядження про передачу Львівського ізоляторного заводу в управління державі в особі Міністерства енергетики України.

“Передача заводу в управління українській державі є свідченням того, що в умовах війни АРМА посідає державницьку позицію та відстоює інтереси країни. Міністерство енергетики зможе використати даний актив у контексті можливих проблем з енергопостачанням, які очікуються наприкінці цього року та у 2024-му”, - сказала Голова Нацагентства Олена Дума. 

Діяльність заводу має виключну специфіку та виняткову важливість, адже підприємство є єдиним в Україні виробником скляних ізоляторів, які використовуються на лініях електромереж з напругою у діапазоні 0,4-1150 кВ. Крім того, підприємство експортує продукцію у понад 30 країн світу (країни ближнього зарубіжжя, а також Фінляндію, Швецію, Норвегію, Іспанію, Португалію, Ліван, В'єтнам, Чилі та Колумбію).

Даний майновий комплекс Агентство передає відповідно ст. 21-1, яка визначає, що у виняткових випадках управління активами, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, може здійснюватися шляхом їх передачі в управління підприємству, установі, організації, що належить до сфери управління міністерства, іншого ЦОВВ, або господарському товариству, 50 і більше відсотків акцій (часток) якого знаходиться у статутних капіталах господарських товариств, частка держави в яких становить 100%, на підставі рішення Кабінету Міністрів України. 

Винятковими вважаються випадки передачі в управління активів за наявності хоча б однієї з таких обставин: 

1) існує ризик збою та/або переривання функціонування таких активів, що може призвести до виникнення надзвичайних ситуацій або збоїв у тепло-, енерго-, електро-, водопостачанні або водовідведенні або постачанні природного газу; 

2) існує ризик переривання функціонування підприємств, установ та організацій оборонно-промислового комплексу та/або авіабудівельної галузі, у власності яких перебувають такі активи.

Нагадаємо, що на підставі ухвали Галицького районного суду міста Львова від 26 серпня 2022 року у справі № 461/4238/22 Агентству для управління передано докази у кримінальному провадженні № 42022140000000199, а саме корпоративні права, що належать GIG Holdings OU вартістю 11 050 000 грн, що становить 100% статутного капіталу ТОВ «Львівська ізоляторна компанія».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ