Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Арсен Аваков: Для отримання власного житла поліцейському необхідно виконати всього чотири умови

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков 3 грудня провів мотиваційну зустріч з поліцейськими Київської області, де очільник МВС презентував програму фінансового лізингу.

Вона дасть змогу поліцейським та рятувальникам придбати житло на вигідних умовах. Для отримання власного житла поліцейському необхідно виконати всього чотири умови - вислуга не менше двох років; не менше п’яти років до виходу на пенсію; співробітник має перебувати на квартирному обліку; строк лізингу не більше двадцяти років.

«Ми зацікавлені в тому, аби лейтенанти ставали генералами. Аби ви рухалось по цій вертикалі і не втрачали мотивацію. Нам вдалось переконати Уряд, Парламент, керівництво країни в тому, що фінансування правоохоронців та військових, забезпечення перспективи для них є нашим ключовим пріоритетом. Основа нашої системи - компетентний мотивований поліцейський. Щоб зміцнити мотивацію до щоденної роботи і особистого розвитку, ми започатковуємо велику мотиваційну програму. Основа цієї програми - забезпечення поліцейського житлом, соціальний пакет та система навчання», - сказав Арсен Аваков.

За словами Міністра внутрішніх справ, перший етап програми складається з декількох компонентів: «Перший - збільшення грошового забезпечення. З 1 січня 2019 року заробітна плата поліцейських буде збільшена на 30%. Другий - Кабінет Міністрів вже схвалив постанову, і кожен поліцейський, який платить за оренду житла, за умови належного оформлення договору оренди, буде отримувати компенсацію. Але цього недостатньо, і ми прийняли рішення, що треба зайнятися основними питаннями побуту. Нам вдалося реалізувати програму іпотеки. Кабінет Міністрів проголосував за цю програму, і вона внесена в бюджет на 2019 рік. Введення системи отримання власного житла поліцейським після двох років служби на основі іпотеки до двадцятирічного пільгового фінансового лізингу з урахуванням повного погашення відсотків з боку Міністерства та бонусного погашення до 40% лізингу МВС за вислугу років – основний компонент нашої мотиваційної програми», - сказав Арсен Аваков.

Арсен Аваков зазначив, що для участі у програмі необхідно декілька умов: вислуга не менше двох років, окрім учасників бойових дій; не менше п’яти років до виходу на пенсію; співробітник має перебувати на квартирному обліку; строк лізингу не більше двадцяти років.

Голова Нацполіції Сергій Князєв підкреслив, що програма фінансового лізингу дасть поліцейським впевненість у майбутньому: «Аби поліцейська молодь залишалась працювати в системі, ми повинні реалізувати ідею забезпечення їх житлом. Програма фінансового лізингу дасть можливість поліцейським працювати спокійно і чесно».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ