Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Арсен Аваков пропонує повернути кримінальну відповідальність за контрабанду товарів

Міністр внутрішніх справ закликав Уряд внести відповідний законопроект на розгляд Верховної Ради. Про це він повідомив сьогодні, 20 червня, під час засідання Кабміну. Про це повідомила заступник директора Департаменту комунікації у МВС України Вікторія Навроцька.

Арсен Аваков зазначив, що відповідна стаття про контрабанду товарів була декриміналізована за часів Януковича.

«Зараз ми чи не єдина країна в Європі, де контрабанда декриміналізована. Цьому потрібно покласти край. Я думаю, що ми повинні подати до Ради законопроект і знову визнати контрабанду кримінальним злочином», - додав очільник МВС.

За його словами, за результатами детального аналізу МВС України пропонуємо єдиний механізм комплексних заходів із залученням фахівців Департамент захисту економіки Національної поліції України, Державної фіскальної служби, Генеральної прокуратури та СБУ.

«Вже завтра ми плануємо почати «тиск» на контрабандне середовище, аби залучити додаткові кошти у державний бюджет. Державний бюджет України у нас 991 млрд гривень. План надходжень від митниці – 343 млрд., а ми розраховуємо, що за рахунок припинення контрабандних схем до бюджету надійде від 70 – 100 млрд гривень, тобто це приблизно 4 млрд доларів. У нас зараз іде боротьба за запозичення 1,9 млрд доларів від МВФ», - повідомив міністр.

Він підкреслив, що позиція МВС буде дуже жорсткою, кого б це не стосувалося.

«Це можуть бути і мої однопартійці, люди «із високих кабінетів» Адміністрації Президента чи Уряду, військові або люди із органів системи МВС, ми тут станемо на дуже жорстку позицію, і я хочу, аби кожен це розумів. Український контрабандист раніше думав «почнуть «кампанію», за місяць охолонуть, потім ми заробимо знову». Ні, цього разу так не буде. Тому я говорю про це публічно. І пропоную повернутися до цього у кінці року, аби віддати державі ці 4 млрд доларів», - зауважив Арсен Аваков.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ