Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Аукціонний дім Christie's виставить на продаж інвалідне крісло відомого фізика Стівена Гокінга

Лондонський аукціонний будинок Christie's виставить на продаж інвалідне крісло англійського фізика-теоретика і популяризатора науки Стівена Гокінга.  Про це у понеділок, 22 жовтня, повідомило видання Associated Press.

Стартова ціна інвалідного крісла вченого 13-19,5 тис доларів. Аукціоніст Томас Веннінг зазначив, що високотехнологічне крісло стало символом тонкого почуття гумору Гокінга. За його словами, одного разу вчений проїхав колесом по стопах принца Чарльза і нітрохи не зніяковів. "Як шкода, що я не зробив того ж з прем'єр-міністром Маргарет Тетчер", - пожартував тоді Гокінг.

Всього аукціонний будинок Christie's виставить на торги 22 позиції. Серед лотів - одна з п'яти копій докторської дисертації на тему "Властивості розширювання Всесвітів", яке оцінюється в суму від 130 тис. до 195 тис. доларів.

Отримані від продажу речей кошти будуть передані двом благодійним організаціям - фонду Стівена Гокінга і Асоціації по боротьбі із захворюваннями рухового нейрона (Motor Neurone Disease Association).

Онлайн-торги відбудуться від 31 жовтня по 8 листопада.

Нагадаємо, Стівен Гокінг помер 14 березня у віці 76 років.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ