Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Аваков: "Інтер" виконував замовлення Кремля

Оприлюднене листування між працівниками телеканалу "Інтер" і кураторами з Росії та "ДНР" свідчить про існування у цьому ЗМІ кремлівських "темників". Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє Департамент комунікації МВС України.

За його словами, у серпні 2015 року серед антиукраїнських замовлень, що отримали Столярова та Муравйов, було і завдання організувати хвилю чорного PR проти низки українських політиків.

«Аналіз листування резидентів Кремля виявив головні мішені російської пропаганди. Першим у цьому «темнику» містився пакет брудних матеріалів на Секретаря РНБО Олександра Турчинова», — зазначив глава МВС.

Арсен Аваков додав, що у замовленні також стояли пакети негативу на екс-прем‘єр-міністра України Арсенія Яценюка, на нього як міністра внутрішніх справ України, Голову Комітету ВРУ з питань культури і духовності Миколу Княжицького, а також Голову Комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони Сергія Пашинського та інших.

«Таким чином  російські журналісти, які формували інформаційну політику «Інтера», виконували замовлення Кремля», — зауважив Арсен Аваков.

На його думку, мета цієї кампанії — інформаційне знищення тих, кого російське керівництво вважає своїми головними ворогами.

Глава МВС припустив, що подібні замовлення можливо відпрацьовувались і іншими проросійськими засобами масової інформації, які й досі доволі  впевнено почуваються в Україні.

Також Арсен Аваков закликав Нацраду з питань телебачення та радіомовлення «не ховатися та зайняти позицію у цьому питанні».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ