Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Аваков запропонував звільнити всіх суддів і за три місяці обрати нових

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков наполягає на звільненні всього суддівського корпусу і протягом трьох місяців на незалежному і прозорому конкурсі обрати нових суддів. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Вважаю, що необхідно повернутися до радикального проекту, на якому наполягав свого часу "Народний фронт", але не отримав тоді підтримки. Мова тоді йшла про повну заміну суддівського корпусу. Повного перезавантаження - з новим набором, професійним конкурсом і реальної зовнішньої атестацією нинішнього суддівського корпусу. Пропонувалося вибудовувати нові суди паралельно, поки старі будуть працювати", - написав він.

А.Аваков наголосив, що він є прихильником ще більш жорсткого процесу.

"Ніхто, вже вибачте, не помре - і всі зрозуміють і погодяться, якщо в країні не буде функціонувати судове правосуддя протягом трьох місяців формування нових судів! Якщо люди будуть розуміти, що відбувається процес реальних змін і очищення - погодяться потерпіти! Прийняти всі необхідні законодавчі акти на перехідний період - від продовження процесуальних строків до порядку розгляду справ і - амба - локаут! - Перезавантаження на три місяці. Всі пішли на конкурс - прийде новий суд!", - зазначив міністр.

На його думку, всі недавні закони і проекти змін до законів стосовно суддів, в тому числі проект змін до Конституції у частині правосуддя, є напівзаходами, які нічого не змінять.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає судову реформу національним пріоритетом на наступний рік.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ