Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Авіаційна" фірма під керівництвом Тараса Пукаляка затягує зі сплатою податкового боргу

Йдеться про приватне підприємство "Компанія "Перспектива Плюс" - зі статутним капіталом 16 млн. грн., керівником якого упродовж останніх років є Пукаляк Тарас Михайлович, відомий як кандидат на посаду судді місцевого суду, а співвласником - цукровий магнат Матківський Володимир Богданович.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Як свідчать відомості з реєстрів, cтаном на 01.02.2021 року ПП «Компанія «Перспектива Плюс» мало податковий (місцевий) борг у сумі 1 684 598 грн.

Раніше на дану тему ми писали у публікації «Авіаційна" фірма, якою керує Тарас Пукаляк, заборгувала податківцям майже 1,5 млн. грн.». У матеріалі, зокрема, йшлося про такі факти.

Податковий борг, що виник станом на 09.09.2020 року (у розмірі 935 730,79 грн.) Головним управлінням ДПС у Львівській області було стягнуто з ПП «Компанія «Перспектива Плюс» через Львівський окружний адміністративний суд - згідно ухвали від 10.12.2020 року.

З даного судового рішення вбачається, що названий податковий борг фірми перед бюджетом виник з орендної плати з юридичних осіб та був нарахований відповідачем самостійно, у поданій податковій декларації з плати за землю.

В ухвалі також зазначено, що відповідач у встановлений судом строк відзив на позовну заяву ГУ ДПС у Львівській області суду не надав, в судове засідання, призначене на 10.12.2020 року, явки уповноваженого представника не забезпечив, про причини неявки суд не повідомив, клопотань про відкладення розгляду справи чи про розгляд справи за його відсутності не подав.

Суд вирішив: позов ГУ ДПС у Львівській області до ПП «Компанія «Перспектива Плюс» про стягнення заборгованості з рахунків у банках задовольнити повністю. Стягнути до бюджету з ПП «Компанія «Перспектива Плюс» кошти з рахунків, які знаходяться на рахунках в банках, обслуговуючих такого платника податків , відкритих в органі, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, в розмірі 935 730 (дев`ятсот тридцять п`ять тисяч сімсот тридцять) грн. 79 коп.

Водночас з подальших судових рішень у даній справі, наявних в Єдиному державному реєстрі судових рішень, відомо, що приватне підприємство "Компанія "Перспектива Плюс" подало апеляційну скаргу на вищеназвану ухвалу Львівського окружного адміністративного суду від 10.12.2020 року.

Такі відомості містяться в ухвалі Восьмого апеляційного адміністративного суду від 25.01.2021 року - про залишення апеляційної скарги без руху. У ній зазначено, що вказана апеляційна скарга ПП «Компанія «Перспектива Плюс» не відповідає вимогам, встановленим статтею 296 Кодексу адміністративного судочинства України, «оскільки до неї не додано документа про сплату судового збору». З огляду на це суд ухвалив «встановити приватному підприємству "Компанія "Перспектива Плюс" десятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали для усунення недоліків апеляційної скарги».

Однак недоліки апеляційної скарги скаржник у встановлений судом строк не усунув, що зазначено в ухвалі Восьмого апеляційного адміністративного суду від 01.03.2021 року - про повернення апеляційної скарги.

Зазначимо, що ПП «Компанія «Перспектива Плюс» називає себе власником злітно-посадкового майданчика «Ягелл́он» (аеродрому Jagellon), що розміщений в с. Черляни Городоцького району (на місці, де в радянські часи була військова авіабаза «Черляни»).

Підприємство, основним видом діяльності якого вказано «допоміжне обслуговування авіаційного транспорту» та податковий борг якого (судячи з даних реєстрів) продовжує зростати, було зареєстровано 23.11.2007 року.

Нагадаємо, що станом на 01.12.2020 року ПП «Компанія «Перспектива Плюс», керівником якого упродовж останніх років є Пукаляк Тарас Михайлович, мало податковий борг у сумі 1 497 382 грн.

Відділ журналістських розслідувань Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ