Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Австрія звинувачує Україну в цензурі через заборону в’їзду журналісту

Міністр закордонних справ Австрії засудила Київ за заборону в’їзду для журналіста телеканалу ORF Крістіана Вершютца, який незаконно відвідував окупований Крим і ОРДЛО.

Про це Кнайсль написала у своєму Twitter.

"Заборона в'їзду кореспондентові ORF Крістіану Вершютцу в Україну є актом цензури, що є неприйнятним в Європі. Ми засуджуємо цей підхід, який є повністю несумісним з європейськими фундаментальними цінностями, і закликаємо до негайного скасування заборони" - написала міністр.

Das Einreiseverbot für ORF-Korrespondent Christian Wehrschütz in die Ukraine ist ein in Europa inakzeptabler Akt der Zensur. Wir verurteilen dieses mit europäischen Grundwerten völlig unvereinbare Vorgehen und fordern die sofortige Aufhebung des Verbots.

Раніше українська депутатка Ольга Червакова на своїй сторінці у Facebook повідомила про те, що СБУ заборонила Вершютцу в’їзд в Україну на один рік.

"Від початку збройного конфлікту в Криму і на Донбасі Вершютц висвітлював події в Україні, широко використовуючи штампи кремлівської пропаганди, тиражуючи фейки від "Раша тудей", що дискредитують діяльність Збройних сил України, заперечують агресію Російської Федерації проти України, а бойовиків регулярної армії РФ позиціонують "ополченцями" – написала вона.

Вершюц, який є керівником українського бюро телеканалу ORF, протягом останніх чотирьох років відвідував тимчасово окуповані території Донецької, Луганської областей і Криму через неконтрольовані пункти пропуску з території РФ, чим порушив порядок перетину українського кордону.

Сам журналіст раніше на своїй сторінці стверджував, що не порушував українських законів. "Я лише був у районі півострова Крим, куди я прибув у законний спосіб. Місцева команда з Криму знімала цей міст декілька разів" - прокоментував Вершютц відео, де видно його з Керченським мостом на фоні.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ