Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Австрійська компанія збудує у Городоцькому районі завод з виробництва плат до мобільних телефонів

Компанії АТ&S, яка є найбільшим у Європі виробником плат до мобільних телефонів, у березні наступного року планує розпочати будівництво та введення в експлуатацію виробничих потужностей на теренах Городоцького району Львівської області. Про це «Гал-info» повідомили у відділі зв‘язків з громадськістю ДПА у Львівській області.
Як зазначають в ДПА, 16 жовтня 2007 року керівництво ДПА у Львівській області мало зустріч з представниками компанії АТ&S (Австрія), у ході якої відбулася презентація інвестиційного проекту.
 За інформацією керівник проекту АТ&S (Австрія) Сільвії Фауладер, завод, що виготовлятиме плати для мобільних телефонів, планують відкрити на території Городоцького району терміном до двох років. Реалізація проекту передбачає залучення 90 млн євро, з яких на початкових етапах буде інвестовано 35 млн євро.
Зі свого боку голова ДПА у Львівській області Віталій Хилюк ознайомив інвесторів із законодавчими особливостями порядку відшкодування ПДВ в Україні, з ситуацією по відшкодуванню податку підприємствам з іноземними інвестиціями в регіоні, в тому числі членам Європейської Бізнес Асоціації. Він зупинився на умовах, які можуть пришвидшити процедуру відшкодуванням ПДВ, зокрема на поданні звітності та реєстрів податкових накладних в електронному вигляді, проведенні прозорих та економічно обґрунтованих господарських операцій, тощо. Віталій Хилюк зазначив, що з метою заохочення підприємств до подання звітності в електронному вигляді ДПА України рекомендує регіональним органам державної податкової служби здійснювати відшкодування ПДВ таким підприємствам протягом 30 днів, а не 65, як передбачає законодавство.
Враховуючи зацікавлення керівництва ДПА у області у залученні іноземних інвестицій в регіон, Віталій Хилюк висловив готовність закріпити посадову особу-консультанта, який би супроводжував проект та допомагав у вирішенні питань, які виникатимуть як на початку реалізації проекту, так і в ході його виконання.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ