Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Автоматика для відкатних воріт

Автоматика для відкатних воріт використовують для відкривання і закривання воріт одним натисканням кнопки або дзвінком на GSM- модуль.

Приводи надійні, з різною потужністю під різну вагу воріт і інтенсивність використання, а також відносно прості, тому можуть забезпечити безперебійну експлуатацію електричних воріт роками з мінімальним обслуговуванням.

Існує безліч виробників, які виготовляють автоматику для відкатних воріт. Як же визначиться з вибором? Ми постараємося допомогти з цим питанням.

Що таке автоматика для розсувних воріт?

Відкатні ворота, умовно можна розділити на два види. Є такі, що ходять після рейок (закріплені згори або знизу), або ж консольні ворота, яким не потрібні рейки, але потрібна спеціальна фурнітура. 

Обидва види мають на увазі відкат стулки вздовж огорожі. Для автоматичного відкривання і закривання таких воріт використовують автоматику для відкатних воріт. 

У комплект обов'язково повинні входити двигун (привід), пара кінцевих вимикачів (магніти або механічні лапки), облаштування управління і зубчаста рейка (кількість визначається шириною отвору).

Ціна автоматики для відкатних воріт

Коли замислюєшся про автоматизацію відкатних воріт відразу встає питання про вартість такого задоволення. Відразу помітимо, що зараз можна знайти навіть дуже непоганий варіант під параметри ваших воріт досить дешево. 

Наприклад, для легких воріт автоматику гідної якості можна придбати від 160 євро.  

Ціна залежить від таких параметрів, як габарити і вагу стулки відкатних воріт, інтенсивність використання і розкрученість бренду. Це основні моменти, які впливають на ціноутворення. 

Відкатні ворота: що це таке?

Консольні ворота підтримуються від землі на роликах в опорах, встановлених далі від отвору під ворота з того ж боку, що і привід. З протилежного боку на нащілиннику встановлюють верхній і нижній уловлювач, які утримують ворота в закритому положенні. Ці елементи входять в комплект фурнітури для відкатних воріт і без них механізму відкату не вийде. 

Оскільки ворота рухаються так, що доки не досягнуть уловлювачів їх вага повністю підтримується роликовими опорами, важлива щоб дані комплектуючі були якісними. А також необхідно ворота робити з противагою, для зменшення навантаження. 

Для установки цих кареток треба організувати спеціальне місце - фундамент із забетонованою заставою. Її роблять зі швелера. До металу потім можна приварювати основи кареток, а також монтажну основу приводу.

Порівняння відкатних та розпашних воріт

Чому ми беремо ці два типи воріт для порівняння? Все просто - їх частіше всього встановлюють.

Недоліки розпашних воріт: 

  • Розпашні ворота вимагають більше простору для проходу, коли вони відкриваються;
  • За деяких обставин на них може впливати сильний вітер.
 

Відкатні ворота займають менше корисного простору вашого двору, простіше управляти ними і автоматизувати.

Але все таки вони також мають недоліки: 

  • Додаткові витрати на фурнітуру і організацію фундаменту;
  • Необхідно наявність місця для відкату.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ