Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Азаров каже, що півбюджету піде на борги

Прем'єр-міністр України Микола Азаров провів зустріч з Главою представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра. Про це повідомило управління у зв’язках із ЗМІ Секретаріату КМУ.

Пан Тешейра привітав Прем’єр-міністра України з призначенням і відзначив, що Європейський Союз дуже позитивно сприймає те, що вперше за багато років в Україні Президент і Уряд ефективно взаємодіють, мають спільні цілі.

«Ми вважаємо, що це допоможе втілити у життя ваші амбіційні цілі, зокрема, щодо європейської інтеграції, про що говорив у Брюсселі президент України Віктор Янукович», - заявив представник ЄС.

Під час зустрічі Прем'єр-міністр України підкреслив, що дійсно вперше в Україні Уряд має конструктивну взаємодію і з Президентом України, і з парламентською коаліцією, а відтак негайно приступив до роботи зі стабілізації економічної ситуації і водночас, на цій базі, з підготовки системних структурних реформ.

За словами Миколи Азарова, Україна два роки жила з величезним дефіцитом Державного Бюджету і накопичила колосальний зовнішній борг. «Щоб уявити собі масштаби внутрішнього боргу, слід зазначити, що в квітні на його обслуговування необхідно буде виплатити близько 6 млрд грн, у той час коли обсяг доходів загального фонду Державного бюджету становить близько 12 млрд грн, - заявив Микола Азаров. – Тобто половина доходів має піти на сплату боргів, а на додачу необхідно сплатити біля 700 мільйонів доларів за російський газ».

Прем'єр-міністра наголосив, що першочерговими завданнями для Уряду є прийняття реалістичного Держбюджету, скорочення його дефіцит а також визначення джерел погашення цього дефіциту.

Микола Азаров зазначив, що уже 18 березня відбудеться перше засідання Урядового комітету з питань реформ в Україні, де будуть окреслені першочергові кроки Кабінету Міністрів у цьому напрямку.

Прем'єр-міністр України підкреслив, що пріоритетами для Уряду є проведення реформ в судовій системі, економіці, соціальній сфері, галузі охорони здоров'я, адміністративно-територіальні реформи: «Ми проводитимемо ці реформи одночасно борючись з кризою».

Крім того, Микола Азаров зазначив, що Уряд має намір вжити термінових заходів з наведення порядку в системі державних фінансів. У зв’язку з цим до України вибере авторитетні організації з незаперечною репутацією для проведення міжнародного аудиту використання бюджетних коштів.

За словами Глави Уряду України, питання боротьби з корупцією стало для держави національною проблемою, вирішення її для чинного Кабінету Міністрів є першочерговим завданням.

Прем'єр-міністр підкреслив, що розраховує на активну і ефективну співпрацю з Європейським Союзом в усіх напрямках діяльності.

У свою чергу Глава представництва Європейського Союзу в Україні Мануель Пінту Тейшейра назвав зустріч надзвичайно конструктивною. Він запевнив, що Уряд України повністю може розраховувати на підтримку і співпрацю з боку ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ