Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Баканов повідомив, скільки російських військових перебувають біля кордонів України

1/2
За даними Служби безпеки України, бойовий і чисельний склад ударного угруповання військ РФ на кордоні з Україною на сьогодні становить близько 100 тисяч осіб.

Про це заявив голова СБУ Іван Баканов на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Безпека країни».

Зокрема, він зазначив:

“Бойовий і чисельний склад ударного угруповання ЗСУ РФ, що розгорнутий вздовж кордону України і на окупованій території Криму, сягає близько 100 тисяч осіб - це станом на зараз. Це танки, бойові літаки, кораблі, батальйонно-тактичні групи та групи ракетних військ та артилерії”.

Він наголосив, що РФ використовує Україну як полігон “у реалізації своїх якихось неймовірних задумів”.

За словами голови СБУ, на сьогодні ситуація дещо стабілізувалась, але необхідно усвідомити, що "РФ відвела лише частину армії, загроза нікуди не поділась”.

Баканов також зауважив, що не слід забувати і про Білорусь, яка є потенційним союзником РФ “у разі, якщо РФ буде реалізовувати план вторгнення в Україну". За його словами, доказом цього є останні спільні навчання Білорусі та РФ.

Він назвав напрямки, на яких РФ концентрує свої війська:

  • Сіверський,
  • Слобожанський,
  • Донецький,
  • ОРДЛО,
  • Кримське міжвидове об'єднання військ,
  • Південнобузький.

Голова СБУ підсумував, що 65 відсотків українського кордону вразливі, а "решта 35 відсотків на західному напрямку також потребують пильної уваги".

"Адже РФ активно підживлює і використовує націоналістичні рухи у цих державах, аби впливати на ситуацію в Україні. Приклад Угорщини яскраво це доводить”, - заявив Баканов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ