Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Банки Львова вважають, що введені з 1 вересня 2006 року векселі з голограмами будуть надійнішими

Банки  Львова вважають, що введені з 1 вересня 2006 року векселі з голограмами будуть надійнішими. Про це в коментарі „Гал-info” сказав начальник управління цінних паперів „Електрон Банк” Іван Сало.
За його словами, рішення державної комісії по цінних паперах та фондовому ринку про запровадження з 1 вересня цього року в обіг векселів з голограмами дозволить зменшити махінації на вексельному ринку. В новому рішенні, крім зазначеної голограми, буде зменшено термін погашення векселя на пред’явника до одного року. „Збільшиться довіра до векселів на пред’явника”, - зазначив Іван Сало.
Як зазначає Іван Сало, в цьому році збільшиться кількість векселів без голограми, але  термін їх погашення  буде 1 вересня 2007 року.
Нагадаємо, Держкомісією по цінних паперах і фондовому ринку (ГКЦБФР) прийняло рішення про вексельні папери, а саме  випущені до 1 вересня на бланках без голографічного елемента, можуть  бути в обігу до їхнього погашення.
Держкомісія мотивує своє рішення тим, що бланки цінних паперів відносяться до бланків строгої звітності, а тому поряд з раніше закріпленими елементами захисту (застосування спеціальних засобів печатки, дизайну й особливих фарб) тепер будуть використовуватися і голограми. Купити вексель можна в будь-якому банку.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ