Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Банки у війну швидко перейшли у «хмари»

Війна змусила банки збільшити захист платежів клієнтів, зокрема за допомогою «хмарних» технологій. Про це розповів заступник голови правління ПУМБ з роздрібного бізнесу Себастіан Рубай.

«Більшість банків базувалися на території Києва. Ми бачимо, що всі наші плани технічної стійкості передбачали два незалежних процесинг-центра. Але ми не передбачали, що їх потрібно розбивати по серйозній географії. І дуже великий виклик, щоб забезпечити технологічну складову», – зазначив Себастіан Рубай.

Він подякував Кредобанку за допомогу у переведені процесингу в «хмару» та безпечне місце. «В хмару ми перейшли повністю до війни, тому це дуже добре спрацювало для нас не тільки в щоденних операціях, але й в нашому бекапі. Там, де можемо, намагаємося допомогти нашим колегам», – зазначив голова правління Кредобанку Єжи Яцек Шугаєв.

ПУМБ зіткнувся із великими втратами на сході, де дії російського агресора найбільш руйнівні. «У нас дуже значна концентрація бізнесу припадає на воєнні зони – це Маріуполь, Харків. В Маріуполі ми були головним банком. Там достатньо складна ситуація і з клієнтами, у яких немає доступу до рахунків, немає доступу до зв’язку, щоб отримати доступ до віддалених сервісів, і з нашими співробітниками. Намагаємося допомагати і одним, і іншим», – зазначив Себастіан Рубай.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ