Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Банки Великої Британії готуються переїхати в ЄС через Brexit

Найбільші банки Великої Британії вивчають можливість покинути країну протягом перших місяців 2017 року у зв'язку з ризиками, які можуть виникнути через Brexit, пише Observer.

У той же час дрібні банки планують піти до Різдва. "Суспільно-політична сім'я в даний час веде нас у неправильному напрямку", — заявив голова Британської асоціації банкірів Ентоні Браун.

Він також переконаний, що влада країни, у разі запуску Brexit, "створять бар'єри в торгівлі фінансовими послугами".

Разом з тим, Браун зазначає, що банки покладаються на краще, але їм доводиться планувати на випадок найгіршого.

Банкіри відчувають занепокоєння тим, що право працювати з Лондона з усією територією ЄС буде втрачено після того, як Великобританія запустить процедуру виходу з ЄС.

Раніше глава Євроради Дональд Туск заявляв, що переговори про Brexit почнуться не раніше березня 2017 року. "Жорсткий" сценарій Brexit передбачає вихід Великобританії не тільки з ЄС, але і з європейської зони вільної торгівлі. При м'якому сценарії Brexit - доступ до єдиного ринку буде збережений на умовах, більшою чи меншою мірою близьких до нинішніх.

Нагадаємо, що прихильники так званого Brexit перемогли у Великобританії за результатами референдуму про збереження членства країни в Євросоюзі. Так, за вихід з ЄС проголосували 51,9% тоді як за збереження членства – 48,1%. При цьому Шотландія, Північна Ірландія і Гібралтар проголосували за те, щоб залишатися в ЄС.

Прем'єр-міністр Тереза Мей запевнила: Британія не починатиме переговори щодо Brexit у цьому році. Раніше британський міністр Ліам Фокс, який відповідає в новому уряді за переговори з ЄС про торгових угодах, назвав приблизну дату Brexit – 1 січня 2019 року.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ