Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Велика Британія відзначає останній день у складі Євросоюзу

У Великій Британії активно готуються до виходу з ЄС. Годинники, що проектуються на будівлю резиденції прем'єр-міністра на Даунінг-стрит, відраховуватимуть час, що залишився до Brexit.

Сам Джонсон має намір провести зустріч з членами кабінету міністрів на півночі Англії, де він обговорить "процвітання і нові можливості", повідомили на Даунінг-стрит.

Як повідомляє Інтерфакс, пізніше, за годину до офіційного виходу країни з ЄС, він виступить зі зверненням до нації. Джонсон уже заявив, що Brexit стане "прекрасним моментом для нашої країни, моментом надії і нових можливостей".

Зі свого боку європейська сторона не готує жодних особливих заходів до цієї події. У п'ятницю вранці, як очікується, Брюссель зробить заяву для преси з приводу Brexit. Представники ЄС на різних рівнях неодноразово говорили, що шкодують про рішення Великої Британії покинути Євросоюз.

Британські прапори, що висять біля будівлі Європарламенту, знімуть 31 січня. Очікується, що це відбудеться без будь-яких церемоній. Один із прапорів пізніше розмістять у музеї історії ЄС в Брюсселі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ