Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЄС офіційно схвалив відтермінування Brexit

27 країн-членів Євросоюзу офіційно схвалили відтермінування виходу Великобританії з ЄС. Дональд Туск попередив, що це могло бути востаннє.

27 країн-членів Євросоюзу у вівторок, 29 жовтня, схвалили відтермінування виходу Великобританії з ЄС (Brexit) до 31 січня 2020 року, - передає DW

"До відома моїх британських друзів, 27 країн-членів ЄС офіційно схвалили відтермінування. Можливо, востаннє. Будь ласка,  використайте цей час якнайкраще ", - написав президент Європейської Ради Дональд Туск у соцмережі Twitter.

Також у повідомленні він попрощався зі своїми "британськими друзями" і запевнив, що "триматиме за них пальці схрещеними".

Напередодні парламент Великобританії не підтримав пропозицію прем'єр-міністра Бориса Джонсона про проведення нових виборів 12 грудня. Утім 29 жовтня лідер опозиційної Лейбористської партії Великобританії Джеремі Корбін повідомив, що його політсила згодна на проведення дострокових виборів у грудні.

Парламент Великобританії не підтримав проведення нових виборів

28 жовтня Джонсон поінформував Дональда Туска, що приймає рішення Євросоюзу про відтермінування Brexit на три місяці. Водночас британський прем'єр наголосив, що він робить це проти своєї волі, і закликав Брюссель більше не надавати жодних відтермінувань.

Нагадаємо, 19 жовтня британська Палата громад відклала голосування щодо схвалення нової угоди з ЄС про Brexit, після чого Джонсон відправив у Брюссель два листи: в одному формально попросив про відстрочку Brexit, а в іншому виступив проти перенесення виходу країни з ЄС.

Саміт ЄС офіційно схвалив нову угоду про Brexit

22 жовтня британський парламент попередньо схвалив зміст угоди про Brexit, однак відхилив запропонований урядом Джонсона прискорений розгляд відповідного закону, що остаточно унеможливило вихід Великобританії з ЄС з угодою до 31 жовтня. 

ЄС погодився відтермінувати Brexit до 31 січня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ