Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура  |  Волинь

Барельєф Св. Валентина у Белзі допоможе знайти кохання

14 лютого святкують День Святого Валентина, який традиційно вважається покровителем закоханих. На Львівщині є кілька місць, пов’язаних із Святим Валентином.

Белз - містечко Сокальського району Львівщини, що розкинулося на рівнині річок Солокія та Річиця за 3 км від кордону з Польщею. Це одне із найдавніших міст Галичини. Вперше  згадується в літописі під 1030 роком, тоді князь Ярослав Мудрий вирушив походом  на західні окраїни Київської Руси та захопив Белз.

Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
1/2

На в'їзді до літописного Белза було літописне городище, яке захоплював свого часу князь Ярослав Мудрий. Саме тут розміщувалися палати, укріплені бастіони белзьких князів. Сьогодні тут стоїть церква, а поруч із нею є каплиця Св. Валентина. При вході до каплиці розміщена таблиця із зображенням покровителя усіх закоханих.

Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
1/2

Місцеві розповідають, що ті, хто не можуть знайти собі пару, приїздять сюди попросити у Св. Валентина допомоги. Люди переконані, що якщо закохані одночасно доторкнуться до зображення святого, то на них чекає спільне щасливе майбутнє.

Белз згори: літописне місто, яке відбив Ярослав Мудрий

Окрім того, на Львівщині зберігаються мощі Св. Валентина. Зокрема, його мощі перебувають в Церкві Різдва Пресвятої Богородиці у місті Самборі. 

Додамо, що мощі Стятого Валентина є також у Церква Різдва Пресвятої Богородиці, що у Мукачевому (Закарпатська область).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ