Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Батальйону Кульчицького присвоїли ім'я генерала

Президент Петро Порошенко присвоїв ім'я Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького батальйону оперативного призначення 27 бригади Північного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України, повідомила прес-служба Президента України.

Президент вручив відзнаку батальйону командиру підрозділу полковнику Віктору Толочко. Вітаючи присутніх із присвоєнням батальйону імені Героя Кульчицього, Глава держави нагадав, що за два роки в Україні було побудовано нову українську армію, яка нині є однією з найсильніших в Європі, та здатна виконати завдання Верховного Головнокомандувача, захистити державу. «Збройні Сили України, Національна гвардія, інші силові підрозділи є надійними гарантами незалежності, волі і свободи України», - наголосив Президент. 

«В надзвичайно короткий термін ви пройшли складний шлях становлення в якості професійних воїнів. І мені надзвичайно приємно, що у джерел створення батальйону я мав високу честь бути разом з вами. Я пам'ятаю той день присяги, пам'ятаю очі відновленої української Національної гвардії», - додав він.

Глава держави зазначив, що слава батальйону, здобута у боях, має дуже дорогу ціну: 25 військовослужбовців загинули, 82 бійці отримали поранення. Пам'ять загиблих присутні вшанували хвилиною мовчання. 

«Серед тих, кого ми пам’ятаємо, Герой України генерал Кульчицький, який в критичний для долі держави момент, опинився в епіцентрі подій, взяв на себе тягар відповідальності за формування боєздатних підрозділів новоствореної Національної гвардії України. Суворий час вимагав саме таких людей, спроможних поєднати професійну компетентність, бойовий досвід, глибокий патріотизм, відданість присязі, надзвичайну особисту хоробрість і готовність до самопожертви. Всі ці якості повною мірою були притаманні генералу Кульчицькому», - сказав Петро Порошенко.

«Смерть командира стала важкою втратою для офіцерів, які знали його багато років, для добровольців, які за короткий період встигли визнати його авторитет і величезний бойовий потенціал. Я вдячний всім тим, хто назавжди зберігає в серцях пам'ять про свого командира. І ваше щире прагнення увічнити його ім’я в назві батальйону реалізувалося в Указі Президента України, який я щойно підписав», - додав Президент.

Глава держави привітав особовий склад підрозділу з врученням відзнаки та побажав бійцям своєю службою наближати ту мету, заради якої віддали своє життя сотні воїнів нацгвардійців. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ