Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Війна з Росією

Батьки здійснили мрію сина, Героя України й видали збірку його творів

Презентація книги «Мої думки | ритмопроза» Тараса Матвіїва відбулася в Жидачеві та Ходорові. Згодом книгу можна буде побачити у Львові та інших містах.
Фото: ЛОВА

Як повідомляє пресслужба Львівської обласної військової адміністрації, Тарас Матвіїв загинув у 2020 році в бою, захищаючи собою двох побратимів. 10 липня, в день других роковин смерті Тараса, вийшла друком книга, літературною редакторкою та упорядницею якої стала мама бійця Валентина Матвіїв. 

Для батьків особливою місією стало здійснення мрій сина, які він лишив. Серед переліку з 51 мрії на другому місці було видати книгу з власними творами. Першою в списку була «Перемога: Крим і Донбас».

«Здійснили цю мрію за нього ми, батьки – як уміли, як відчували, як осягнули. Та всі, хто вже тримав цю першу ластівку в руках, кажуть, що вона неймовірна, і це приємно. Гадаю, вони кажуть правду, бо хіба ж могло бути інакше, коли в неї вкладена неймовірна синова душа і наша неймовірно батьківська любов», – розповіла мама. 

Усі охочі можуть купити книгу у Валентини Матвіїв, написавши їй у фейсбук.

Нагадаємо, у 2015 році Тарас Матвіїв добровольцем воював на Сході у складі окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ» під псевдо «Сармат». У 2019 році він закінчив лідерські курси Національної академії Сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного, отримав звання молодшого лейтенанта і як командир взводу мотопіхотного батальйону 24-ї окремої механізованої бригади ім. Короля Данила знову повернувся на фронт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ