Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Байден оголосив новий пакет санкцій США, G7 та ЄС проти Росії

Президент США Джо Байден заявив про запровадження нових санкцій проти Росії через вторгнення в Україну. Зокрема, США обмежують операції російського бізнесу у доларах, євро, єнах, фунтах.

Про це пише УНН.

"Сьогодні я дозволяю нові потужні санкції та експортні обмеження – це створить великі витрати для Російської економіки відразу із часом. Ми навмисно структурували санкції таким чином, щоб вони вплинули на Росію і мінімально позначилися на США та союзниках. Ми не робимо це самі, ми об'єднали коаліцію, яка представляє більшу половину світової економіки. Це 27 членів ЄС – це Велика Британія, Австралія, Нова Зеландія та багато інших приєдналися до нашої відповіді. Я щойно говорив з лідерами G7 і ми повністю погодилися, ми обмежимо здатність російського уряду діяти в доларах, євро, єнах, фунтах. Ми припинимо здатність фінансувати і збільшувати російське військо. Ми зашкодимо їхній здатності конкурувати у високотехнологічній економіці 21 століття", - сказав Байден.

Зокрема, Байден висловив такі тези:

  • США не братимуть участь у війні на території України. Також Байден заявляє, що не планує більше перемовин з Путіним;
  • НАТО вводить у дію план відповіді Росії, США розмістять нові сили у Європі, зокрема у Німеччині;
  • США введуть санкції проти російських банків, в тому числі банку ВТБ, який має 250 млрд доларів активів. Відключення від SWIFT може стати наступним кроком;
  • розширюють підсанкційний список російських еліт та їхніх родичів
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ