Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Байден оголосив перший пакет антиросійських санкцій: деталі

Президент США Джо Байден під час свого звернення щодо ситуації в Україні сьогодні оголосив про рішення ввести перший пакет санкцій проти РФ.

“Хочу сказати про ті санкції, які ми будемо застосовувати. Це більше ніж те, що говорять наші партнери. Ми готові йти далі з цими санкціями, оскільки Росія зробила кроки проти України. Сьогодні я хочу оголосити, про перший пакет санкцій у відповідь на дію Росії”, - сказав він.

Зокрема він наголосив, що санкції будуть введенні проти суверенного боргу РФ.

“Це означає, що Росія не зможе запозичувати на міжнародних ринках, не зможе торгувати новими держоблігаціями на ринках. Уже від завтра і на потім ми запроваджуємо санкції проти російських еліт та їхніх родин”, - зауважив Байден.

Також за його словами під санкції потраплять два найбільші фінансові інститути - WAB і Military Bank.

Байден зазначив, що США працюють із Німеччиною над тим, щоб "Північний потік 2" не запустили та що країна продовжить допомогу Україні у сфері оборони.

Водночас він попередив, що якщо з Білорусі не вийдуть війська РФ, то будуть підсилені оборонною зброєю Естонія, Литва та Латвія.

Американський лідер наголосив, що США не мають жодного бажання боротися з РФ, але хочуть донести, що захищатимуть кожен дюйм на території НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ